Programma van 2023

Kindernamiddag

CAMERA OBSCURA:
Kijk eens naar het vogeltje! Een authentieke portretfotograaf ontvangt uw gasten en lokt onschuldige passanten voor zijn lens, veelal mét hilarische assistent, zuiders temperament en verdachte dubbele tongval. Hier en daar worden kleine kantjes subtiel bijgewerkt of verdoezeld. Perfectie blijkt plots toch van deze wereld, al durft alles soms wel eens lichtjes uit de hand te lopen. Clichés vallen bij bakken naar beneden en wie laatst lacht, heeft waarschijnlijk de klik gemist.

BOOM BALLOON:
Bijs adopteerde de Boom Ballon stand van de CM.
POMPEN, POMPEN,POMPEN tot de ballon ontploft.

VEERLE EN DRIES:
Vrolijke kampvuurliedjes, meezingen mag. Dansen MOET!

GRIMME EN HAARTOOI:
Laat je omtoveren tot een echte Princes, een stoere zeeman, een jachtluipaard , enz enz

SILENT DISCO:
Kids-FUIF met headsets. 2 DJ’s geven het beste van zichzelf en proberen zoveel mogelijk kids te winnen voor hun muziek.

KNUTSELEN/BALLONPLOOIEN:
Daag jezelf uit door mee te doen met Cindy en Sofie rond het thema Sneeuwman.

VERTELLER:
Stanneke sneeuwmanneken neemt jullie mee in zijn geweldige wereld vol geheimen.

VOLKSSPELEN:
Gezellig bezig zijn voor alle leeftijden, nog steeds een trekpleister voor jong en oud!

SPRINGKASTEEL


Avondprogramma

BRULAAP:
Brulaap! Geen fratsen, maar wel een beestige naam voor het nieuwe project van Limburger Bert Liesens. Amper vijf liedjes op zijn Facebook-pagina. Hij stelt zichzelf voor als een “one man blues trash band”, die speelt voor een krat bier en een kommetje chili sin carne. En verder: “No racism, fascism, sexism allowed.” Duidelijke taal!

SLEDGEHAMMER:
Zin in een feestje met een heerlijke live sound op Bijs Bougie?
SLEDGEHAMMER is een zeskoppige coverband uit het Waasland die met een pak ervaring en een vlammende strakke set graag alle pannen van jouw dak speelt.
De 80’s waren muziekgewijs ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende jaren. In een grote hap van het repertoire herken je dus vast en zeker de aanstekelijke hits uit die geweldige tijd.
Hier en daar maken we een bijpassend uitstapje naar de recentere muziekgeschiedenis om je avond compleet te maken.
Voor SLEDGEHAMMER maakt het trouwens niet uit of we voor 50 of 500 man spelen. Het dak MOET er af.
Van pop en rock tot new wave, van heerlijke synts tot scheurende gitaren. Onze muzikanten zetten je feestje in vuur en vlam. Gooi daar een portie meerstemmige vocalen bij en de dansvloer is gegarandeerd gevuld.

BOW AND ARROW:
Reeds de 2 de keer op het podium van Bijs Bougie. De reden daarvoor? Bow and Arrow is GEWELDIG GOED!
Bow & Arrow is een enthousiaste band met een charismatische zanger die er elke keer in slaagt het publiek in vuur en vlam te zetten met een explosieve set van kwaliteitscovers. Door de jaren heen heeft de groep een eigen solide sound opgebouwd met een niet voor de hand liggende muziekkeuze. Pareltjes als Enter sandman van Metallica, Human van Rag’n’Bone Man, Killing in the name van Rage Against the Machine, Street spirit van Radiohead, Black van Pearl Jam, Chasing cars van Snow Patrol en Champagne van Millionaire, prijken niet vaak op de setlist van een coverband.

SILENT DISCO FUIF:
Silent Disco heeft al vele harten verovert en daarom zetten we dit uiteraard terug als afsluiter op ons event. Dans erop los en val de buren niet lastig. Lach met de moves van jouw vrienden en kies jouw eigen kanaal à la minute!? De 3 dj’s op ons podium proberen uiteraard zoveel mogelijk aanwezigen te laten kiezen voor hun kanaal.

Ambiance verzekerd!